top of page
faq.jpg
+ Mag ik met de auto rijden ?
​

Na een behandeling met plaatselijke verdoving mag u gewoon met de auto rijden. Als u behandeld werd met algemene verdoving mag u 24 uur niet met de wagen rijden en zich niet alleen in het verkeer begeven. U zal dan door iemand anders vervoerd moeten worden naar huis.

​

+ Moet ik nuchter zijn ?
​

Voor een behandeling met plaatselijke verdoving moet u niet nuchter blijven, u mag gerust iets eten of drinken.

Voor een behandeling met algemene verdoving moet u minstens 6 uur nuchter zijn. Dit wil zeggen dat u geen voedsel meer mag innemen. Een slokje water (en ook enkel dat) kan tot 2 uur voor de ingreep. Als u deze instructies niet opvolgt zal de anesthesist weigeren u in slaap te brengen en gaat de geplande operatie niet door.

​

+ Wat moet ik doen na een ingreep ?
​

U krijgt altijd gedetailleerde instructies mee van uw arts. Het is belangrijk dat u deze nauwkeurig opvolgt. Op de pagina 'BROCHURES' vindt u het merendeel van deze instructies ook digitaal terug. Als iets niet duidelijk is, kan u ons altijd contacteren.

​

​

+ Hoe maak ik een afspraak ?

​

U kan ons elke werkdag bereiken van 8 tot 18 uur op het nummer 057 35 75 20 (Jan Yperman Ziekenhuis) of het nummer 058 33 31 40 (AZ West Veurne). Of contacteer ons via e-mail of ons contactformulier via deze website. U vindt dit terug onder de pagina 'CONTACT'. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

​
+ Waar vindt mijn behandeling plaats ?
​

Consultaties en ingrepen met plaatselijke verdoving vinden plaats op de polikliniek. U vindt deze in het Jan Yperman Ziekenhuis door route 62 te volgen. In het AZ West Veurne volgt u route nummer 93.

Operaties onder algemene verdoving vinden plaats in het operatiekwartier van het ziekenhuis.

​

+ Moet ik iets meenemen op consultatie ?
​

Neem altijd uw identiteitskaart mee. Als u een verwijsbrief heeft gekregen van uw huisarts of tandarts brengt u ook deze mee. Dit geldt ook voor eventuele radiografieën.

​

+ Wat met bloedverdunners ?
​

Er bestaan verschillende soorten bloedverdunners, zowel lichte als zware. Niet alle bloedverdunners moeten gestopt worden voor een behandeling. Stop daarom nooit op eigen initiatief met deze medicatie maar vraag altijd aan uw arts wat u best kan doen.

​

+ Hoe moet ik betalen ?

​

U hoeft op het ogenblik van consultatie, behandeling of opname in het ziekenhuis nog niet te betalen. U zal na enige tijd een rekening bij u thuis ontvangen die u via overschrijving kan voldoen.

​
+ Wat met mijn verzekeringen ?
​

Als u beschikt over een aanvullende hospitalisatie-verzekering of tandverzekering vraagt u best na bij uw verzekeraar wat moet gebeuren in geval van consultatie, een ingreep of opname in het zieken-huis. Soms worden de nodige gegevens automa-tisch doorgestuurd, soms moeten bijzondere verzekeringspapieren worden ingevuld. Breng deze documenten dan mee. Wij vullen ze in en bezorgen ze zo snel mogelijk terug.

Veelgestelde vragen

bottom of page